Febetra hekelt de “absurde regels”

Febetra start het nieuwe jaar met een uitval tegen de “absurde regels die het de transportsector verhinderen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.” De Federatie hoopt dat de “Green Deal” van de Europese Commissie en het “Nationaal Geïntegreerd Energie-Klimaatplan” het mogelijk zullen maken een einde aan die regels te stellen. We noemen er enkele van: het verbod om de Frans-Belgische grens over te rijden met 44 ton terwijl beide landen wel 44-tonners op hun eigen grondgebied toelaten, het verbod voor ecocombi’s om op de 5 km van de Ring te rijden die zich op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevindt terwijl de voertuigen wel toegelaten zijn op de rest van de Ring, of het feit dat de maximale toegelaten massa in Vlaanderen en Wallonië niet identiek is. Febetra benadrukt dat aanpassingen meer dan welkom zouden zijn “om het wegtransport duurzamer te maken. Bovendien kost het niets, noch voor de staat, noch voor de belastingbetalers”.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo