2019, een moeilijk jaar voor CNH Industrial

CNH Industrial heeft matige financiële resultaten voor zijn boekjaar 2019 gepubliceerd. De tak ‘commerciële en bedrijfsvoertuigen’, waartoe Iveco behoort, heeft het resultaat zeker niet vooruitgeholpen. 2019 was voor Iveco dan wel het jaar van de lancering van het nieuwe gamma Way, het was niet het jaar van de grote omzet: ondanks een mooie groei bij de bussen en touringcars daalde de verkoop met 5% ten opzichte van het boekjaar 2018. CNH Industrial moest voor deze divisie trouwens ook overgaan tot een ‘aanpassing van de provisies’. Achter die term kunnen de bedragen schuilgaan die de holding opzij moet zetten om de boete betalen waartoe het in 2014 wegens het kartel door de Europese Commissie is veroordeeld. CNH Industrial is trouwens niet het enige industriële concern dat in 2019 meer heeft voorzien: Daimler Trucks zit in hetzelfde schuitje, met eveneens een negatieve impact op de EBIT. Bij de tak ‘commerciële en bedrijfsvoertuigen’ van CNH Industrial zakte de EBIT-marge tussen het boekjaar 2018 en het boekjaar 2019 van 2,7 naar 2,1%.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo