Kiezen voor een elektrische (of hybride) bestelwagen: dit moet je weten

Denk je spontaan aan ‘milieuvriendelijk’ als het gaat over kiezen voor een elektrische bestelwagen? Goed gedacht. Toch zijn er nog meer goede redenen om over te schakelen.  Elektrische bestelwagens passen in de strijd tegen de uitstoot van broeikasgassen. Ze maken een verschil voor de luchtkwaliteit, zeker in stedelijke omgevingen. En ze zijn perfect afgestemd op de lage-emissiezones die in bepaalde steden worden ingevoerd. Met een elektrische bestelwagen profileer je jezelf (en je bedrijf) als klimaatbewust en sociaalvoelend. Een voordeel van elektrisch rijden dat niet dikwijls ter sprake komt, is lawaaivermindering: met een elektrische wagen rijd je fluisterstil. Het is geen toeval dat ook veel gemeentelijke diensten overschakelen op elektrische dienstvoertuigen: proper én geluidsarm, een verademing voor de inwoners. Waar je misschien nog niet bij stilstaat, is het feit dat elektriciteit een goedkopere ‘brandstof’ is dan diesel of benzine. Ook de onderhoudskosten liggen lager: er zijn nu eenmaal minder bewegende delen in een e-motor die onderhouden moeten worden. Voor de overheid is een ‘lichte vracht(auto)’ een voertuig voor het vervoer van goederen en waarvan de toegelaten massa niet meer is dan 3.500 kg. Daarvoor bestaat in België een gunstiger fiscaal stelsel dan voor personenauto’s. Hoe weet je of elektrisch rijden iets voor jou (en je bedrijf) is? Ontdek het nu! 

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo