blank

Barry Callebaut gaat logistiek fors optimaliseren dankzij nieuw DC in Lokeren

Gisteren is het officiële startschot gegeven van de bouw van het nieuwe Global Distribution Centre van Barry Callebaut. Het wordt het grootste chocolademagazijn ter wereld. Vanaf de zomer 2021 zullen de klanten in Europa – en wereldwijd – van hieruit beleverd worden. Ontwikkelaar WDP heeft voor de hele site zo’n 100 miljoen euro voorzien. WDP bouwt het logistieke complex van maar liefst 65.000 m² op een nieuwe industriezone in Lokeren. De locatie werd gekozen omwille van de directe connectie met de E17 en de nabijheid van zowel de fabriek in Wieze als van de Antwerpse haven. Dat is belangrijk omdat de vraag overzee naar ‘Belgian chocolate’ nu sneller groeit dan in Europa. Het gebouw zal bestaan uit een 40 m hoog highbay koelmagazijn (op 10°) voor volle paletten en een conventioneel magazijn voor picking-activiteiten. Het distributiecentrum zal ook ingezet worden om de fabrieken in Wieze – de grootste chocoladefabriek ter wereld – en Halle (ex-Côte d’Or/Mondelez) met basisproducten te bevoorraden. Dat maakt dat de vrachtwagens zo goed als altijd vol tussen de fabrieken en het DC zullen pendelen. Het DC van Barry Callebaut zal volledig energieneutraal opereren. Er wordt een BREEAM Outstanding certificaat nagestreefd. Over de logistieke plannen van Barry Callebaut leest u meer in het volgende nummer van Link2Logistics Management

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo