blank

De Scheldeverbreding in Doornik ingehuldigd

De verbreding van de Schelde bij Doornik maakt deel uit van het Europese Seine-Schelde-project, dat de stroomgebieden van Seine en Schelde beter met elkaar verbindt. Er kunnen voortaan klasse Va-containerschepen varen. De nieuwe waterweg werd op vrijdag 31 januari door een Contargo-containerschip ingehuldigd. Bij de verbredingswerken werden onder andere twee Doornikse bruggen vervangen om de vrije hoogte voor de boten te verhogen: die is nu tot zeven meter hoog. De Schelde wordt hiermee een brede rivier waarop schepen kunnen varen die maximaal 3000 ton vervoeren en tot 110 meter lang en 11,4 meter breed zijn. Dat waren trouwens precies de afmetingen van het Contargo-schip.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo