Nieuwe meldplicht in Nederland

In het kader van de Wet arbeidsvoorwaarden voor gedetacheerde werknemers in de Europese Unie geldt met ingang van 1 maart een meldingsplicht voor buitenlandse chauffeurs. De meldingsplicht geldt voor bedrijven die buiten Nederland zijn gevestigd en hun werknemers in het land laten werken. Elk traject dat een internationale chauffeur in Nederland uitvoert of waarvan het begin- of eindpunt in Nederland ligt, zal moeten worden gemeld. Transitovervoer door Nederland is uitgezonderd van de meldingsplicht. Niet-Nederlandse eigen rijders hebben die plicht wel. Dat is afwijkend van de rest van de EU-lidstaten, waar alleen personeel in loondienst dient te worden aangemeld.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo