Sociaal conflict in zicht bij de levering van brandstoffen?

Midden in de coronaviruscrisis is er een controverse ontstaan tussen de sociale partners in de sector van de brandstoffendistributie. De vakbonden en de werkgeversfederatie zijn het oneens op het gebied van tijdelijke werkloosheidsuitkeringen en de toekenning van verlofdagen.

Aan vakbondszijde is men van mening dat de werkgevers te weinig begrip tonen voor de problemen van de werknemers. Zowel de ACV als het ABVV wijzen op de weigering om de aanvullende uitkeringen bij tijdelijke werkloosheid te verhogen of om de toekenning van verlofdagen flexibeler toe te passen. Te zeggen dat deze media-uitbarsting de beroepsfederatie Brafco niet beviel, is een understatement. De algemeen directeur Johan Mattart spreekt botweg van verkeerde informatie en gelooft dat er op dit moment andere prioriteiten zijn: “Dit is echt niet het moment om een mediabrand rond dit onderwerp aan te steken, maar we gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de dienst wordt voortgezet, zowel aan particulieren als aan bedrijven, met onze leden die voornamelijk familiebedrijven zijn”, verzekerde hij ons. In de tussentijd zou de Belgische economie in het balgemeen, en de transportbedrijven in het bijzonder, echt geen probleem met de brandstoftoevoer nodig hebben?

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo