Rijtijd: extra flexibiliteit

Na verloop van tijd versoepelen nieuwe landen de controles op de rij- en rusttijden, met als opmerkelijke uitzondering de buurlanden van België. In België wordt de maatregel verlengd.

In België worden drie specifieke punten van de verordening versoepeld, maar alleen voor chauffeurs die goederen vervoeren die als essentieel worden beschouwd (levensmiddelen, medicijnen, enz.): de maximale wekelijkse rijtijd kan worden verhoogd van 56 tot 60 uur en van 90 tot 96 uur per periode van twee weken, en het is mogelijk om de wekelijkse rusttijd uit te stellen. Deze maatregel is zojuist verlengd tot 31 maart om 23.59 uur en de oorzaak van de niet-naleving van de theoretische regels moet altijd worden vermeld op het print-out.

De volgende landen hebben ook de controles versoepeld: Oostenrijk (tot 14 april), Denemarken, Noorwegen (tot 12 april), Tsjechië (tot 15 april) en Zweden (idem). Geen enkel buurland van België heeft dit voorbeeld gevolgd.

Let ook op: hoewel wegvervoer naar Roemenië nog steeds mogelijk is, moeten chauffeurs uit 15 landen (waaronder België) een 14-daagse quarantaineperiode in acht nemen voordat ze het land binnenkomen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo