Uitvallende vraag wegens coronavirus

Het aantal transportbedrijven dat de gevolgen van het coronavirus ondervindt neemt toe, meldt ING in Nederland.

De transportsector had al vroeg last van het virus toen het virus zich nog alleen in Azië manifesteerde, door uitval van containerschepen van en naar China en door het stilleggen van luchtvaartverbindingen en van het spoorvervoer over de Nieuwe Zijderoute. Volgens ING heeft dit ook invloed op wegtransporteurs en binnenvaartbedrijven die voor vervoer naar het achterland worden ingezet: “De productie herstelt zich in China weer langzaam, en in Chinese havens wordt een voorzichtig begin gemaakt met het wegwerken van de opgelopen achterstand. Er is dus in de loop van dit jaar een inhaaleffect te verwachten. Een lichtpuntje is dat de brandstofkosten door de goedkopere olie lager worden.”

Nu het virus zich ook in Europa manifesteert voelt wegtransport nog geen directe impact van de recente voorzorgsmaatregelen. “Als ook consumenten meer voorzorgsmaatregelen gaan nemen en minder activiteiten buiten de deur gaan ondernemen, zal dit een effect hebben op de transportsector”, aldus de ING-experten.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo