Vrachtverkeer daalt met 24 %

De coronaviruscrisis treft bijna alle transportbedrijven, maar de sector van het wegvervoer blijft zeer actief in België. Dit blijkt uit de exclusieve cijfers die we van Viapass hebben verzameld over de kilometerheffing.

“Aan het begin van de crisis merkten we niet echt een negatief effect op het aantal kilometers dat zware vrachtwagens op het wegennet hebben afgelegd die onderhevig zijn aan kilometerheffing”, legt Edward Claessens, woordvoerder van Viapass, uit. “De eerste tekenen van een vertraging verschenen rond 13 maart, en sinds 18 maart zien we een duidelijkere daling. Op dit moment worden er dagelijks 19 miljoen kilometer gereden op het netwerk waarop de heffing van toepassing is, waar normaal gesproken 25 tot 26 miljoen kilometer wordt gereden ” Dit betekent dat de daling van het verkeer momenteel ongeveer 24% is.

In dit stadium is Viapass echter niet in staat om deze cijfers uit te splitsen naar nationaliteit, maar dit zou medio april het geval moeten zijn wanneer de jaarcijfers voor de kilometerbelasting worden gepresenteerd.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo