Chauffeurs hebben medische geschiktheid nodig…

Als gevolg van de coronaviruscrisis worden truckchauffeurs die nog werk hebben maar hun medische geschiktheid moeten vernieuwen, momenteel verhinderd. In afwachting van een oplossing onder leiding van de federale overheid bevinden de betrokken chauffeurs zich in een zeer ongemakkelijke ‘grijze zone’.

In theorie is er niets dat een truckchauffeur ervan weerhoudt naar zijn huisarts te gaan om zijn medische geschiktheid te vernieuwen. In de praktijk is dit echter niet het geval en veel chauffeurs lopen het risico dat ze elke dag zonder een geldige medische geschiktheid komen te zitten. En dus zonder een geldig rijbewijs. Als ze misschien kunnen rekenen op de clementie van een politieagent die hen komt controleren, wat gebeurt er dan in het geval van een ongeluk? Theoretisch zijn ze niet gedekt door hun verzekeringspolis.

Volgens onze informatie wordt een oplossing bestudeerd door de federale overheid, en het kabinet Bellot in het bijzonder. De tekst moet echter door de drie gewesten worden gevalideerd voordat hij wordt gepubliceerd. Geduld, dus…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo