Opel presenteert de Vivaro-e

Opel kon niet wachten tot het einde van de Covid-19-crisis om de elektrische versie van zijn Vivaro te presenteren. Zijn allereerste volledig elektrische lichte bedrijfswagen is het resultaat is van de samenwerking tussen de verschillende merken van de PSA-groep.

De Opel Vivaro-e is verkrijgbaar in drie lengtes en in talrijke carrosserievarianten (verlengde cabine, chassiscabine of minibus) die 5,8 en 6,6 m3 laadvolume bieden. Dit maakt het een aantrekkelijke tussenschakel tussen de kleine bedrijfswagens en de grote 3,5-tons bestelwagens die al verkrijgbaar zijn in elektrische uitvoeringen. In dit stadium zijn de concurrenten de Mercedes eVito en de Nissan eNV200.

De elektromotor heeft 100 kW (136 pk) en 260 Nm koppel. De theoretische maximumsnelheid is 130 km/u, maar Opel zorgt ervoor dat het mogelijk is om met normale snelheid op de snelweg te rijden met behoud van voldoende bereik. De klant kan kiezen tussen twee lithium-ion-accu’s met een garantie van 8 jaar/160.000 kilometer. Ze bevinden zich onder de laadruimte om het laadvolume niet te beperken : 50 kWh (230 km WLTP-bereik) of 75 kWh (330 km WLTP-bereik). In het eerste geval verliest de Vivaro-e met 1.275 kg slechts 130 kg laadvermogen aan zijn diesel broer Vivaro Cargo S 2.0 en kan hij ook een 1-tons aanhanger trekken. Het lage zwaartepunt (door de positie van de batterijen) bevordert het rijgedrag, en in het bijzonder de stabiliteit van de Vivaro-e in de bochten en tegen de wind.

De Vivaro-e heeft meerdere oplaadmogelijkheden:

  • met een 100 kW DC openbaar laadstation duurt het 30 minuten om de 50 kWh batterij op te laden tot 80% – 45 minuten voor de 75 kWh batterij.
  • de Vivaro-e kan worden geleverd met een 7,4 kW eenfasige lader aan boord of een optionele 11 kW driefasige lader.
  • Opel biedt oplaadoplossingen aan via de myOpel-applicatie en via Free2Move Services (het mobiliteitsmerk van de PSA Group). Met name de Charge My Car-functie stelt klanten in staat om bij meer dan 140.000 oplaadpunten in Europa te betalen voor het opladen.
  • met de OpelConnect-bedieningsfuncties kunnen klanten hun smartphones gebruiken om de laadstatus van de batterij te controleren of om de airco en oplaadtijden te programmeren.

 

De eerste leveringen zijn gepland voor de nazomer van 2020 en Opel kondigt nu al de Combo-e aan, die volgend jaar zal aankomen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo