ID Logistics beschouwt zichzelf als veerkrachtig genoeg tegen Covid-19-crisis

Het Franse logistieke bedrijf ID Logistics, dat een platform voor Maxeda in België exploiteert, rapporteerde goede cijfers voor het hele eerste kwartaal van 2020. ID Logistics is ook van mening dat zij goed gepositioneerd zijn om de economische gevolgen van de coronaviruscrisis te weerstaan, maar zal naar verwachting haar investeringsplannen enigszins vertragen.

In het eerste kwartaal steeg de omzet van ID Logistics met 9,6% (+7,4% op basis van een vergelijkbare consolidatiebasis). Eric Hémar, Voorzitter en CEO van ID Logistics, is van mening dat zijn groep snel heeft kunnen reageren door de snelgroeiende activiteiten van zijn food- en e-commercedeelnemers te ondersteunen en door de kosten te beperken voor zijn klanten die te maken hebben met een terugval van de activiteit of die hun activiteiten stopzetten. Dankzij deze maatregelen kon in maart een lichte groei worden gehandhaafd: +0,6% in Frankrijk, terwijl de internationale activiteiten zelfs de dynamiek van de eerste twee maanden van het jaar hebben voortgezet (+15,0% en +11,2% op vergelijkbare basis). Eind maart werd echter gekenmerkt door een daling van de omzet, die zich naar verwachting zal voortzetten in april, met 20 stopgezette vestigingen die 6% van de omzet vertegenwoordigen.

De rest van het jaar moet daarom een vorm van voorzichtigheid worden betracht: volgens Eric Hemar zal ID Logistics haar investeringsplan op een meer selectieve en stapsgewijze manier herzien. De opening van een tiental nieuwe locaties is echter nog steeds gepland voor dit jaar. Anderzijds bevestigt Hemar dat ID Logistics, net als vorig jaar, in 2020 geen dividend zal uitkeren, maar de gegenereerde cash liever zal herinvesteren in haar groei.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo