15 Mercedes-Benz eSprinter voor Hermes in Hamburg

Het Duitse expresbedrijf Hermes neemt 15 elektrische Mercedes-Benz eSprinter bestelwagens in gebruik in het kader van een strategische partnerschapsovereenkomst die in 2017 werd ondertekend. Na de eerste prototypes worden nu in Hamburg serieproductievoertuigen in gebruik genomen.

In mei 2017 hadden Hermes en Mercedes-Benz Vans een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd: Hermes verplichtte zich tot het in gebruik nemen van 1500 elektrische lichte bestelwagens, maar de twee partijen zouden ook gezamenlijk nieuwe oplaadconcepten voor elektrische voertuigen en concepten voor het geautomatiseerd laden van pakketten in de voertuigen ontwikkelen. Dit alles wordt ondersteund door de Duitse autoriteiten in het kader van het Zukunft.DE project, dat tot doel heeft de levering van de laatste kilometer 100% elektrisch te maken. In 2019 had Hermes al acht pre-productie elektrische Sprinters in Hamburg in gebruik genomen, maar dit is de eerste keer dat een levering serieproductievoertuigen betreft. De eSprinter wordt in Düsseldorf geproduceerd en biedt in deze configuratie een actieradius van 168 kilometer en een laadvermogen van 891 kilogram.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo