blank

VIL en LiW lanceren de Logimarket marktplaats

Als reactie op de Covid-19-crisis lanceren VIL en Logistics in Wallonia een nieuwe digitale marktplaats waar logistieke bedrijven gedurende een beperkte periode logistieke middelen en/of personeel kunnen uitwisselen.

Het initiatief van Logimarket is het geesteskind van de nieuw opgerichte Logistics Resilience Task Force, die bij het begin van de Covid-19-crisis werd opgericht op instigatie van de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: in een tijd waarin vele logistieke ketens verstoord zijn en het evenwicht tussen vraag en aanbod vaak verstoord is, is het de bedoeling om de logistici en transporteurs in staat te stellen om bepaalde capaciteiten via een digitaal platform te bundelen. Opmerkelijk feit: VIL nodigde Logistics in Wallonia uit om zich bij het project aan te sluiten, waardoor het een nationaal karakter kreeg.

“In principe heeft het project een levensduur van slechts één jaar, tenzij we op een dag een tweede lockdown moeten ondergaan”, legt Dirk Jocquet, de projectverantwoordelijke bij VIL, uit. “Daarom consolideren we alleen vraag en aanbod, zonder betrokken te raken bij eventuele transacties die daaruit kunnen voortvloeien. We zijn ook niet van plan om te concurreren met bestaande platforms.” “De prioriteit was om snel te gaan”, verklaart ook Bernard Piette, directeur van Logistics in Wallonia, die zich bij het project aansloot. “Als we als tussenpersoon hadden moeten optreden en alle administratieve aspecten van het delen van activa hadden moeten regelen, zou het minstens drie maanden langer hebben geduurd, wat veel te lang was voor een instrument dat bedoeld is om tijdens Covid-19 kortetermijnbijstand te verlenen.”

Concreet kunnen bedrijven hun beschikbare assets deponeren in vier gebieden: opslagruimte, laaddocks, voertuigen en personeel. Het systeem maakt het mogelijk om te specificeren in welke regio en voor hoe lang de assets beschikbaar zijn. Dit alles is gratis toegankelijk na het invullen van een identificatieformulier.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo