Eskatrans bouwt nieuw kantoor en introduceert LNG in zijn vloot

Eskatrans, een bedrijf dat gespecialiseerd is in containervervoer, heeft in 2019 een organische groei gekend. Het heeft eindelijk ook een plek gevonden om een nieuw bedrijfspand te bouwen en eveneens besloten om twee trucks op LNG aan te schaffen.

Vandaag rijdt Eskatrans met 63 vrachtwagencombinaties. De exploitatiezetel aan de Grotenhoutlaan in Turnhout was te klein geworden, vooral het parkeerterrein en de garage. “Enkele maanden geleden konden we samen met twee andere bedrijven overeenstemming bereiken met de eigenaar van een nabijgelegen site. We gaan de bestaande gebouwen op ons terrein afbreken en een gloednieuw kantoor en garage bouwen alsook een grote parking aanleggen voor onze vrachtwagens en voor op- en overslag van volle en lege zeecontainers. De bouwvergunning is ingediend, maar de huidige omstandigheden zullen de start van de bouw mogelijk wat vertragen”, legt Steven Meeus uit, zaakvoerder van Eskatrans.

Eskatrans zet voortaan ook 2 Volvo’s FH 460 op LNG in.  “We zochten naar een duurzame oplossing om onze CO2-uitstoot te verminderen en ons steentje bij te dragen aan een beter milieu.  We hebben de business case voor LNG uitvoerig berekend en vonden naast de essentiële ecologiepremie nog voldoende positieve elementen om het project tot uitvoering te brengen.  Naar de chauffeurs toe wordt er met LNG niet ingeboet aan comfort en zijn de rij-eigenschappen en prestaties dezelfde als voertuigen op conventionele brandstof. LNG wagens zijn ook stiller waardoor ze uitermate geschikt zijn voor nachtleveringen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo