blank

Logistiek vastgoed op zeer hoog niveau

Volgens makelaar JLL zal de Belgische logistieke vastgoedmarkt het eerste halfjaar afsluiten met een uitstekende take-up. De beschikbaarheidsgraad van magazijnen in België blijft extreem laag.

De take-up bereikte medio juni 362.000 m². Dat is een stijging van 24% ten opzichte van de eerste helft van 2019 en 16% hoger dan het gemiddelde van de laatste tien jaar. Met een dergelijk resultaat doet België het beduidend beter dan zijn buren. De Belgische markt heeft dit resultaat te danken aan enkele grote transacties zoals de 48.500 m² die Eddie Stobart Logistics verhuurt aan Genk Logistics en de 60.000 m² die Eutraco verhuurt aan Willebroek.

De crisis lijkt geen negatieve invloed te hebben op de beschikbaarheid van magazijnen in België. Op dit moment is dat 2% en op de as Brussel-Antwerpen zelfs 1,6%. Dit is aanzienlijk minder dan op het hoogtepunt van de financiële crisis van 2008-2010 (4,5%).

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo