[ADVERTORIAL] Van Hove Garages voorzichtig positief na volledige heropstart

Tijdens de lockdown-periode stond Van Hove Garages met een beperkt team, veel veiligheidsmaatregelen en aangepaste openingsuren steeds voor de klanten klaar om de service te garanderen. Sinds 25 mei zijn de 4 vestigingen in Berlaar, Herent, Wommelgen en Kruibeke terug volledig opgestart. Een kort gesprek met zaakvoerder Luc Van Hove over de impact van corona op de garages en een blik op de toekomst.

ONDERSTEUNING VOOR ESSENTIËLE SECTOREN TIJDENS LOCKDOWN

De transportsector werd door corona grondig door elkaar geschud. Heel wat opdrachten vielen weg doordat bedrijven de deuren sloten of op een lager pitje draaiden. “Minder vrachtwagens op de weg betekent uiteraard ook minder werk voor ons”, vertelt Luc Van Hove. “We zijn met Van Hove Garages wel steeds aan de slag gebleven met een beperkte bezetting om zo de ondersteuning voor het wegtransport van de essentiële sectoren te kunnen garanderen. Ook onze servicewagen was steeds 24/24 beschikbaar. Onze technische medewerkers kwamen afwisselend werken. Voor het administratief personeel werd er onmiddellijk overgeschakeld op thuiswerk. Tenslotte hebben we ook steeds permantie voorzien bij de verkoopsadviseurs. We zijn trots op ons hele team omdat ze zich de voorbije weken zo flexibel opstelden en gemotiveerd aan de slag bleven.”

BUSINESS AS (UN)USUAL

Sinds 25 mei kan je terug bij Van Hove Garages terecht tijdens de gebruikelijke openingsuren en draaien de garages weer bijna op volle capaciteit. “Uiteraard is de veiligheid van de klanten en die van ons personeel onze hoogste prioriteit”, legt Luc van Hove uit. “Als een klant langskomt voor een onderhoud, bandenwissel, herstelling,… kunnen ze erop vertrouwen dat onze medewerkers de wagen met veel aandacht voor de nodige hygiëne zullen behandelen. Het interieur krijgt extra bescherming en na de werkzaamheden wordt de wagen ontsmet. Ook onze verkoopsadviseurs zijn opnieuw aan de slag en werken steeds op afspraak. Uiteraard blijven ook testritten mogelijk. Vanzelfsprekend worden ook deze wagens na elke testrit gedesinfecteerd.

VOORZICHTIG POSITIEF

De situatie varieert nog wel per vestiging maar we hebben over het algemeen het gevoel dat de transportsector terug een versnelling hoger geschakeld is en dat de economie zich relatief snel lijkt te herpakken”, vertelt Luc. “Dit merken we onder andere aan onze eigen verhuurservice. De vraag naar huur van vrachtwagens en bestelwagens zowel op korte als op lange termijn is groot. Ook in onze werkplaatsen zien we dat de planning terug aardig volloopt. Qua verkoop verloopt de opstart wat trager, maar we hopen ook daar binnenkort een heropleving te zien. We hebben alvast een grote voorraad Masters zodat we ook op dat vlak kort op de bal kunnen spelen. Uiteraard zal het belangrijk zijn dat we van een nieuwe periode van lockdown gespaard blijven want in dat geval zijn de gevolgen voor heel wat sectoren, waaronder de onze, niet te onderschatten. Maar wij kijken toch voorzichtig positief vooruit. We hebben ook beslist om de reeds lopende aanwervingsprocedures verder te zetten. Wij blijven op zoek naar gemotiveerde mecaniciens en een extra verkoopverantwoordelijke om ons team te versterken.

www.vanhovegarages.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo