33 hectare meer beschikbaar rond Liege Airport

In volle economische bloei sinds de aankondiging van de komst van Alibaba, zal het gebied rond de luchthaven van Luik verrijkt worden met een extra 33 hectare bestemd voor logistieke bedrijven. Sowaer heeft zojuist het laatste probleem opgelost dat de ontwikkeling van dit land in de directe omgeving van de E42 in de weg stond.

Het gebied in kwestie, ‘Fontaine’ genaamd, beslaat een hele voormalige woonwijk van Grâce-Hollogne waar Sowaer (Société Wallonne des Aéroports) alle huizen één voor één moest opkopen. Er was nog één huis dat de bewoner nog niet had toegezegd te verlaten, maar de onteigeningsdocument werd begin vorige week geregistreerd, meldt Le Vif. Alle lichten staan nu op groen om te beginnen met de werken op de site, die in 2021 moeten beginnen en twee jaar moeten duren. Het is dus in 2023 dat de 33 hectaren ter beschikking worden gesteld van geïnteresseerde bedrijven, bij voorkeur bedrijven die actief zijn in de logistiek. Sowaer en de Waalse regering zullen 10 miljoen euro in dit project investeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo