Crown presenteert eigen lithium-ion-technologie

Crown introduceert onder het merk V-Force zijn eigen lithium-ion energieopslagsystemen. Die omvatten batterijen en opladers en zijn nu verkrijgbaar voor alle vorkheftrucks van Crown.

Volgens  Horst Kirsch, Senior Manager Product Marketing bij Crown, leveren lithium-ion-systemen aanzienlijke voordelen vergeleken met loodzuurbatterijen: “De batterijen worden efficiënter opgeladen en ontladen en leveren een constant hoge prestatie gedurende de hele lading. Omdat je de batterijen onbeperkt kan opladen wanneer de kans zich voordoet, kun je in een periode van 24 uur langere inzettijden realiseren. Dit betekent dat je de heftrucks voor meer dan één ploegendienst kunt gebruiken zonder batterijen te wisselen.” Verder is er geen routinematig batterijonderhoud meer nodig en batterijen hoeven niet langer verwisseld of bijgevuld te worden. Het feit dat lithium-ion-batterijen tijdens het opladen geen emissies produceren, maakt speciale oplaadruimtes overbodig. De V-Force batterijen zijn uitgerust met meerdere redundante veiligheidssystemen, waaronder diverse zekeringen en bewaking van de temperatuur en het voltage van de individuele cellen. De ingebouwde veiligheidsarchitectuur beschermt de batterij tegen oververhitting, kortsluiting, overlading en diepe ontlading. 

V-Force opladers gebruiken resonantie-frequentietechnologie om laadsnelheden tot 1C te bereiken. Dit betekent dat ze batterijen met een capaciteit tot 400 Ah in minder dan 60 minuten kunnen opladen door een constante laadstroomsterkte van maximaal 400 ampère te leveren. De opladers zijn geschikt voor batterijvoltages van 24 tot 80 volt. Om het voltage van elke batterij automatisch te detecteren en de batterij zonder handmatige voorinstellingen op te laden, communiceert de oplader via de CAN-bus rechtstreeks met het batterijbeheersysteem.

Het hele systeem wordt gesteund door Crown’s netwerk. Onderhoudsmonteurs bezoeken de vestiging van de klant om ervoor te zorgen dat de vorkheftrucks, opladers en batterijen in goede staat verkeren. Voor de V-Force batterijen en opladers wordt tevens een huurprogramma aangeboden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo