H.Essers neemt Tank Management over

H.Essers nam begin juli Tank Management over. Het Noors-Franse familiebedrijf is gespecialiseerd in multimodaal transport van vloeibare chemiegoederen, net zoals Huktra, dat H. Essers twee jaar geleden kocht. De geografische dekking van beide bedrijven is  complementair.

Tank Management werd in 2006 opgericht in Oslo, en is actief in temperatuur gecontroleerd vervoer van vloeibare ladingen, specifiek voor de chemie en voeding. Dat gebeurt voor het grootste deel via spoor vanuit vestigingen in Oslo, Le Havre, Milaan en Rotterdam. Het familiebedrijf haalt een omzet van 40 miljoen euro en telt 35 werknemers. Haar vloot bestaat uit 800 isotanks. “Na de sterke groei die Tank Management de voorbije jaren heeft opgetekend, is het nu tijd voor een volgende stap,” klinkt het bij de familiale aandeelhouders. Bij H.Essers is deze overname van strategisch belang, zoals de CEO Gert Bervoets, aangeeft: “De overname van Tank Management past in onze strategie van duurzame ontwikkeling van synchromodaliteit binnen het chemie segment. Zo bieden we onze klanten een nieuwe invulling aan het beheren van transportstromen, die niet alleen efficiënter, maar ook duurzamer verlopen dankzij deze aanpak.”

H.Essers breidt met deze overname de geografische footprint voor de vloeibare chemie logistiek fors uit. Twee jaar geleden nam H.Essers Huktra over, met vestigingen in Belgie, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, en Roemenië. Met de overname van Tank Management komen daar Frankrijk, Nederland en Scandinavië bij. Daarnaast wordt ook de service portfolio uitgebreid, want Tank Management zet ook in op ‘heated liquid’ transporten en biedt verwarmd en gekoeld transport van liquide pharma goederen en voedingsproducten.

Het huidig management van Tank Management blijft aan boord. De bedrijfstak vertegenwoordigt nu een omzet van 100 miljoen euro en een fleet van 2.000 isotanks.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo