blank

Haven van Brussel kijkt uit naar betere maanden

De eigen trafiek van de Haven van Brussel  viel met 13% terug in de eerste zes maanden van 2020. Hoewel de Haven tijdens heel de duur van de lockdown operationeel bleef is de impact van de Covid-19 vrij zwaar geweest. Gelukkig was juni een zeer goed maand…

Na een recordjaar in 2019 bereikte het eigen trafiek 2,4 miljoen ton. Dit betekent een verlies van 351.000 ton of 13 %, maar juni zag een spectaculaire vooruitgang vergeleken met dezelfde maand van vorig jaar, met een stijging van 11% ten opzichte van 2019. De globale trafiek daalde minder sterk (-4%) dankzij de goede prestaties van het transitverkeer (+31%), maar dit laatste cijfer moet echter worden gerelativeerd omdat de resultaten van het jaar 2019 negatief werden beinvloed door lage waterstanden op sommige Europese waterwegen.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo