Mercedes-Benz licht tipje van de sluier van nieuwe Citan op

Mercedes-Benz Vans heeft opnieuw de krachten gebundeld met de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie om de tweede generatie van zijn kleine Citan-bestelwagen te ontwikkelen. Deze zal ook beschikbaar zijn als personenauto onder de naam T-Klasse.

In tegenstelling tot de eerste generatie Citan zal de tweede generatie gezamenlijk door Mercedes-Benz en Alliance-technici zijn ontworpen. In 2012 was de Citan eenvoudigweg gekloond uit de Kangoo II die in 2007 werd gelanceerd, en het duurde even voordat het transplantaat bij de klanten aansloeg. Het Duitse merk kan het zich niet meer veroorloven om afwezig te zijn in het lichtsegment, dus zet het het experiment voort, maar door zich vanaf het begin in te zetten voor het ontwerp van het voertuig.

Wat Renault betreft, wordt de Kangoo LCV dit najaar gepresenteerd, maar er komt ook een gezinsvriendelijke versie van de Kangoo. Deze zal normaal gesproken in het voorjaar van 2021 worden gelanceerd. Mercedes-Benz heeft nog geen eigen schema aangekondigd, dus het is onmogelijk om te zeggen of de lanceringen gezamenlijk zullen zijn, maar dubbele identiteit staat hier ook op de agenda: de Citan LCV zal zich opsplitsen in twee T-Klasse modellen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo