Scania levert kooktruck aan Team Jumbo-Visma

Wout Van Aert, de recente winnaar van Milaan-Sanremo, eet nu maaltijden die in een Scania-keukenvrachtwagen worden bereid. Team Jumbo-Visma en Scania hebben de handen ineengeslagen en deze overeenkomst wordt nu concreet ingevuld met de aflevering van een bijzondere truck waarin een complete keuken en verzorgersruimte voor het team is ondergebracht.

 

Deze kooktruck is het eerste voertuig van vijf Scania’s die ingezet zullen worden ter ondersteuning van het Team Jumbo-Visma. De resterende vier zullen op een later tijdstip geleverd worden. Burgers Carrosserie heeft op het bakwagenchassis een 8 meter lange gesloten opbouw geplaatst waarin een complete keuken is ondergebracht. Tegenover een royaal werkblad is een wand met vrieskasten, koelkasten, ovens,  magnetrons, etc. aangebracht om elke denkbare keukenactiviteit te kunnen verzorgen. In twee compartimenten kunnen koks en verzorgers alle voorbereidingen treffen om de renners optimaal te ondersteunen. Aggregaten voorzien de hele unit van 220V stroom en schoonwater- en vuilwatertanks zorgen ervoor dat de truck zelfvoorzienend is. Aan de achterzijde biedt een 1 meter brede trap toegang tot de keuken.

Binnen Team Jumbo-Visma is foodcoach coördinator Karin Lambrechtse verantwoordelijk voor de kwaliteit en de inhoud van het voedsel. Zij blikt alvast vooruit op de inzet van de nieuwe kooktruck. “Ik kan niet wachten om op pad te gaan samen met mijn collega’s in deze wagen! Niet alleen omdat we op deze manier in een mobiele keuken optimale hygiëne en voedselveiligheid kunnen waarborgen, maar ook omdat je in alle onafhankelijkheid, rust en ruimte binnen de hectiek van het koersen gefocust kunt werken. Heel belangrijk, want als chef maak je lange dagen en telt elke minuut. Daarnaast is de power die deze wagen genereert echt uniek. We kunnen nu tegelijkertijd pasta koken, kip bakken, groente stomen, brood bakken en tegelijkertijd de vaatwasser aanzetten. Dit idee geeft mij veel rust en vertrouwen in dat ik mijn werk op de best mogelijke manier kan doen. Maar, het maakt me ook enorm enthousiast! In deze wagen kunnen wij chefs zonder moeite en met veel plezier de renners elke dag opnieuw van 5 sport- en etappe- specifieke, maar ook gepersonaliseerde maaltijden voorzien van de hoogste kwaliteit op het juiste moment.”

 

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo