Uber Freight, het is voorbij in Europa

Het gerucht deed enkele maanden de ronde, maar het is nu officieel: Uber trekt zich terug uit de Europese wegvervoersmarkt met zijn Uber Freight-dienst, die is verkocht aan de digitale verlader Sennder.

Sennder heeft nu 500 mensen in dienst en kondigt een pool van 10.000 vrachtwagens aan die via het digitale platform beschikbaar zijn voor verladers. Die voeren momenteel 50.000 transporten per maand uit. De Duitse onderneming heeft alle aandelen van de Europese tak van Uber Freight overgenomen, terwijl Uber een minderheidsbelang in Sennder zal verwerven. Het merk Uber Freight zal in Europa worden vervangen door Sennder, en Sennder zal haar klanten die ook op zoek zijn naar een transportoplossing in de Verenigde Staten en Canada de mogelijkheid bieden om Uber Freight te gebruiken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo