Ninatrans gelooft nog sterk in Nikola

Benny Smets (CEO van Ninatrans) was gisteren aanwezig op een conferentie over de toepassing van waterstof in het wegvervoer. Hij kwam van de conferentie af in de overtuiging dat waterstof een centrale rol zal spelen in de vergroening van het wegvervoer… en dat zijn keuze om Nikola Tre-trucks vooraf te bestellen de juiste was.

De conferentie werd georganiseerd door de media Politico en was meer een lobbyplatform dan een evenement voor transportbedrijven. De belangrijkste boodschap die naar voren kwam was dat Europa, met de Europese Commissie voorop, waterstof centraal stelt in zijn strategie om de CO2-uitstoot te verminderen, een vermindering die nog ambitieuzer zou moeten zijn dan verwacht in het kader van de nieuwe Green Deal.

Aanwezig in de zaal (journalisten werden uitgenodigd om de conferentie online te volgen), kon Benny Smets zich geruststellen over de relevantie van de keuze die zijn bedrijf Ninatrans maakte bij de bestelling van 10 exemplaren van de Nikola Tre: “De laatste gebeurtenissen rond Nikola doen me niet van gedachten veranderen. Aan de ene kant wist ik dat de ontwikkeling van zo’n technologie iets langer zou duren dan verwacht, en alle controverse rond deze beroemde film waarin een Nikola-truck met eenvoudige inertiekracht rijdt, schokt me niet omdat ik tijdens Nikola World met mijn eigen ogen een Nikola-prototype op waterstof zag rijden”.

Benny Smets heeft ook Gerrit Marx, de CEO van Iveco (wiens JV met Nikola de Politico conferentie heeft gesponsord), kunnen ontmoeten: “Hij heeft mij persoonlijk bevestigd dat het Nikola Tre industrialisatieplan een normale koers volgt. De eerste vijf voorserie modellen worden momenteel geproduceerd bij Iveco in Ulm, en de eerste tests zullen voor het einde van het jaar kunnen beginnen. Gerrit Marx heeft mij bevestigd dat de eerste elektrische Tre in het vierde kwartaal van 2021 de fabriek zal verlaten. Voor de eerste brandstofcelvoertuigen (die door Ninatrans zijn besteld, NVDR) duurt het tot eind 2023 of begin 2024, maar, ik herhaal, het is normaal om een beetje te wachten op zo’n nieuwe technologie”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo