Addax: financiële injectie voor Europese groei

Addax Motors, de enige Belgische producent van elektrische bestelwagens, krijgt een financiële injectie van € 10 miljoen. Daarvan komt € 8 miljoen via een kapitaalverhoging en € 2 miljoen via een klassieke bankfinanciering. Deze middelen worden aangewend om de Europese groei verder vorm te geven nu de e-commerce en de vraag naar duurzame bestelwagens boomt.

De Federale Participatiemaatschappij, consultancybureau Resultance en een familiale investeerder stappen mee in het kapitaal. De families Carrette en Daniel Kedzierski blijven wel de meerderheid behouden. “We zijn erg verheugd dat de Federale Participatiemaatschappij SFPI-FPIM ons project ondersteunt. Daarmee illustreert de Belgische overheid dat ze voluit gelooft in een product dat in België ontwikkeld en geproduceerd wordt. Wij kiezen er bewust voor om de maakindustrie lokaal te houden. We zijn trots op onze roots en houden ervan om groot te denken”, zegt Addax CEO Jean-Charles Carrette.

Europees distributiemodel en nieuw bestelwagenmodel

Met deze financiële injectie zal Addax in eerste instantie zijn Europees distributiemodel uitwerken. Het bedrijf is met zijn kleine elektrische bestelwagens nu al actief in twaalf landen, maar streeft naar een integrale dekking op het continent.

Intussen is het bedrijf ook gestart met de ontwikkeling van een tweede en groter bestelwagenmodel, dat dankzij een verhoogde autonomie vooral geschikt zal zijn voor post- en pakjesdiensten. Addax is ook al gestart met de aanwerving van extra medewerkers om deze groeiprojecten kracht bij te zetten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo