[OPROEP] Hou jij steeds voldoende afstand tijdens het rijden? Zing dan met ons mee!

Voldoende afstand houden tot je voorligger is essentieel om kop-staartaanrijdingen te vermijden. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) organiseert daarom samen met Transportmedia een campagne om chauffeurs bewust te maken van het belang van afstand houden. En daar gebruiken we zelfs een gemakkelijk trucje voor… 

Op het refrein van ‘Last Night A DJ Saved My Life’ kan een chauffeur gemakkelijk inschatten of hij voldoende afstand bewaart. De basisregel voor een veilige volgafstand voor een personenwagen is eenvoudig: op een droog wegdek moet je altijd twee seconden afstand houden tot je voorligger. Dat kun je controleren door een herkenningspunt langs de weg te nemen, bijvoorbeeld een verlichtingspaal of een brugpijler, en twee seconden te tellen van zodra je voorligger dat punt voorbijrijdt. Kom je zelf voorbij het herkenningspunt terwijl je nog aan het tellen bent, dan rij je te dicht en moet je de afstand tussen jouw voertuig en je voorligger vergroten. Op een nat wegdek tel je drie seconden.

Een handige en leuke manier om die twee seconden te tellen is gewoon… een deuntje zingen! Bijvoorbeeld het refrein van de bekende discohit ‘Last Night A DJ Saved My Life’, dat duurt exact twee seconden. Zing je de iets langere versie, ‘Last night a DJ saved my life from a broken heart’, dan kom je uit op drie seconden, de veilige afstand voor een vrachtwagen.

Ben jij of ken jij een chauffeur die zich graag inzet voor een veiliger verkeer? En zie je het zitten om te figureren in de instructiefilm van VSV samen met presentatrice Ilse De Vis? Neem dan contact op met Yannick Haesevoets (yannick.haesevoets@transportmedia.be) of via de Facebook pagina van Passion4Trucks by Transportmedia.

Wat wordt er verwacht? 

  • Een halve dag beschikbaar zijn voor opnames in de week van 7 december.
  • Oprecht bezig zijn met veiligheid achter het stuur.
  • Niet verlegen zijn om te spreken voor de camera.
  • Locatie: nog te bepalen

    Zie voorbeeld uit een vorige campagne:

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo