Trimble lanceert Video Intelligence-oplossing

Met Video Intelligence lanceert Trimble een nieuwe dienst waarmee transportvloten ongevallen kunnen reconstrueren met videobeelden van extern gerichte breedhoekcamera’s. De videobeelden kunnen ook worden gecombineerd met Trimble’s telematicagegevens om chauffeurs te coachen.

Trimble Video Intelligence bestaat uit vier breedhoekcamera’s die de situatie op de weg voor, aan de zijkanten en achter de vrachtwagen vastleggen, in combinatie met een digitale videorecorder. De transporteur kan eenvoudig de beelden opvragen voor een bepaalde periode via een beveiligd, webgebaseerd portaal. De oplossing koppelt ook de camerabeelden aan de telematicagegevens van Trimble. Zo  wordt de traditionele analyse van chauffeurs en vrachtwagens aanzienlijk verbeterd. “De mogelijkheid om videobeelden te gebruiken in combinatie met FMS-gegevens geeft een duidelijk beeld van wat er op de weg gebeurt. Het biedt transportbedrijven zowel preventie als bescherming en objectief bewijs voor verzekeringsclaims. Bij een ongeval maakt videobewijs het makkelijker om een ​​chauffeur vrij te spreken”, zegt Peter Huysmans, algemeen directeur van Trimble Transport & Logistiek voor EMEA.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo