H.Essers verzorgt distributie coronavaccins Pfizer

Farmaproducent Pfizer rekent op logistiek dienstverlener H.Essers voor de distributie van het Pfizer/BioNTech vaccin, dat vanaf 26 december in Europa verdeeld wordt. H.Essers heeft de afgelopen jaren expertise opgebouwd in het opzetten van geïntegreerde logistieke oplossingen voor de farmaceutische sector en werkt al vijftien jaar nauw met samen met Pfizer.

Concreet zal H.Essers de komende maanden mee instaan voor de primaire distributie over de weg naar diverse distributieplatformen en luchthavens in heel Europa. Het doet dat met een eigen vloot van 600 beveiligde en temperatuurgecontroleerde trailers. Gert Bervoets, CEO van H.Essers: “Ons bedrijf bouwde sinds 2006 een sterk gespecialiseerd farmanetwerk uit binnen Europa voor het vaak complexe transport van gevoelige farmaproducten. In combinatie met onze technologisch uitgeruste high secured trailers kunnen we op die manier het veilig en temperatuurgecontroleerd transport van de vaccins mogelijk maken.”

H. Essers en Pfizer hebben een draaiboek opgemaakt dat een vlotte en veilige distributie moet garanderen. “Cruciaal in dat draaiboek zijn natuurlijk de transporttijden, de 24/7-monitoring en end-to-end track en tracing van het transport,” zegt Danny Hendrikse, Vice President Intercompany Operations bij Pfizer. “Ook de temperatuur moet voortdurend worden opgevolgd. Bovendien zullen er wereldwijd diverse logistieke partners instaan voor de distributie. Deze partners worden allemaal aangesloten op een globaal systeem van Pfizer. Zo kunnen we op ieder moment nagaan waar een bepaalde lading zich bevindt.” De transporten worden begeleid door beveiligingsescorte, en gemonitord door de H.Essers controletoren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo