“International Van of the Year 2021”: Peugeot e-Expert,  Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e

De middelgrote elektrische bestelwagens van de PSA-groep, de Peugeot e-Expert,  Citroën ë-Jumpy en Opel Vivaro-e (en zijn Vauxhall-variant), zijn verkozen tot “International Van of the Year 2021”. Ze volgen daarmee de Ford Transit Custom Plug-in Hybrid op.

IVOTY-juryvoorzitter Jarlath Sweeney prijst PSA om als eerst groep 100% bestelwagens op de markt te brengen met een rijbereik van meer dan 300 km, zonder al te veel praktische aanpassingen ten opzichte van de dieselversies. Daarnaast looft hij de groep ook voor de push die het geeft aan elektrische mobiliteit bij bedrijven en de democratisering van emissievrij transport.

Het drietal deelt het EMP2-platform dat gebruikt wordt voor een groot aantal auto- en bestelwagenmodellen van de PSA-groep, zowel met elektrische aandrijving als met verbrandingsmotoren. Bij de elektrische varianten is er keuze uit een lithium-ion batterij van 50 kWh met een rijbereik van 230 kilometer of een 75 kWh-batterij voor maximaal 330 kilometer gemeten volgens de WLTP-norm.

PSA won de prijs al in 2019 voor de Peugeot Partner, Citroën Berlingo van, Opel Combo.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo