Shell kiest voor nieuwe uitvalsbasis op trimodale H. Essers-site Gent Kluizendok

Al enkele jaren investeert H.Essers sterk in oplossingen voor de chemiesector, met in 2018 Dry Port Genk en de opstart van een warehousingsite met trimodale ontsluiting in Gent Kluizendok. Daar is nu een gloednieuw warehouse voor Shell geopend, waardoor de site nu al 50.000 m² aan opslagcapaciteit telt. Dat kan nog uitgebreid worden tot 130.000 m².

De synchromodale mogelijkheden van de site, met barge- en short sea-verbindingen, een snelle verbinding met de havens van Antwerpen en Rotterdam via de binnenvaart en een grote treinterminal die gecertificeerd is voor gevarengoed, zijn strategische voordelen die multinationals in de chemische sector kunnen ondersteunen in de uitbouw van hun activiteiten. Voor twee chemiespelers (Eastman en Chevron) bouwde Essers bij de opening tijd 37.500 vierkante meter aan warehousing, en nu dus voor Shell een hal van 12.500 m². EDI-integratie van de logistieke processen van H.Essers en Shell garandeert een optimale processtroom.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo