Koopman vestigt zich in België voor VAB

Koopman Logistics Group heeft haar eerste dochteronderneming in België opgericht om met VAB Fleet Services een nieuwe logistieke dienst voor voertuigen te lanceren aan het einde van hun lease- of contract. Het operationele hoofdkwartier van het nieuwe bedrijf zal gevestigd zijn in Genk, op een site die door de Engelse logistiek medewerker Eddie Stobart zal worden ontruimd.

In 2021 wil VAB Fleet Services zijn activiteit van remarketing van voertuigen op het einde van het contract sterk ontwikkelen. De aanbieder van mobiliteitsoplossingen heeft hiervoor samengewerkt met een van de toonaangevende specialisten op het gebied van voertuiglogistiek. VAB en Koopman Logistics Group zullen samen 25.000 voertuigen per jaar klaarmaken voor een tweede leven in een gebouw op het industrieterrein Genk-Zuid Logistics. Het gebouw van 49.000 m2 wordt momenteel in opdracht van Nike gehuurd door de Engelse logistieker Eddie Stobart, maar het tijdelijke karakter van deze huurovereenkomst woog niet zwaar toen de eigenaar een voorstel voor een huurovereenkomst over meerdere jaren ontving. Stobart zal daarom vanaf oktober aanstaande een nieuwe woning moeten vinden als hij zijn logistieke samenwerking met Nike in België verder wil uitbouwen.

Koopman en VAB zijn van plan een joint venture op te richten die in eerste instantie ongeveer 60 banen zal creëren. De voertuigen worden aan het einde van het contract gereinigd, opgeslagen en vanuit elke hoek gefotografeerd voordat ze weer op de tweedehandsmarkt worden gebracht. Een unieke combinatie van diensten in België, aldus Willem Prinsen, CEO van Koopman Logistics Group.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo