Wallonië hernieuwt steun voor alternatieve vervoersmodi

Wallonië plant 4 miljoen euro over 5 jaar (2021 – 2025) om alternatieve vervoersmodi te ondersteunen, op voorstel van de minister van Economie Willy Borsus. Dit plan is de opvolger van een soortgelijk plan dat ten einde liep.

Doel van dit plan is bedrijven aan te moedigen meer gebruik te maken van spoor- of waterwegen voor het vervoer van hun goederen. Volgens Willy Borsus zal dit het mogelijk maken de waarde van de investeringen in het Waalse riviernet te verhogen en de overslagkosten te verlagen. Uiteindelijk moet het plan ook bijdragen tot een vermindering van het modale aandeel van de weg.

Er zijn drie soorten stimulansen:

  • Een premie voor het vervoer van containers over de binnenwateren, met als secundaire doelstelling het creëren van toegevoegde waarde en werkgelegenheid in en rond de vijf belangrijkste Waalse multimodale terminals.
  • Een premie voor investeringen in verband met de aankoop van overslagmaterieel, in aansluiting op hetgeen reeds in het kader van het vorige plan is verwezenlijkt.
  • Een premie voor de technische aanpassing van de Waalse binnenvaartvloot: het gaat bijvoorbeeld om nieuwe motoren, innoverende vergroeningsoplossingen die in het schip worden geïnstalleerd om het energieverbruik te beperken, nieuwe en innoverende logistieke uitrusting, de aankoop van een eerste nieuw of tweedehands schip in het kader van de installatiepremie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo