EB Trans neemt Luxemburgse activiteiten van Schenk over

De Franse groep EB Trans, die gespecialiseerd is in het tankvervoer van gevoelige goederen (met name brandstoffen), heeft de Luxemburgse activiteiten van Schenk overgenomen. 

De overname werd op 29 december 2020 goedgekeurd door het Luxemburgse ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Economie, maar aangezien Trasolux een geklasseerde vestiging in Windhof exploiteert, kon tegen dit besluit nog binnen veertig dagen na de bekendmaking ervan beroep worden aangetekend. Deze termijn is nu verstreken, zodat EB Trans de overname kan aankondigen.

“Belangrijkste reden voor dit besluit is dat Schenk constateerde dat de markt voor motorbrandstoffen in Luxemburg niet groeit, maar stabiliseert, dan wel licht krimpt en dat Schenk geen mogelijkheden ziet om alternatieve markten in het geografische gebied rond Luxemburg te bedienen”, zegt zaakvoerder Arjan Schenk. “In de andere landen waar Schenk actief is in het transport van motorbrandstoffen, zoals Nederland en België, zijn er wel mogelijkheden om uit te breiden in markten die Schenk bedient, zoals het transport van industriële gassen, chemicaliën en food.”

Betekent dit dat deze overname geen impact zal hebben op de Belgische activiteiten van Schenk ? “Inderdaad. Noch operationeel noch commercieel heeft deze verkoop effect of de activiteiten in België, die vanuit Antwerpen worden aangestuurd”, zegt Arjan Schenk. Schenk blijft na de verkoop wel actief in Luxemburg, zij het op kleinere schaal.

Trasolux heeft een asset deal gedaan met Schenk-Luxembourg SA. Schenk heeft ca 35 tankwagens en 100 personeelsleden overgedragen aan EB Trans. Dit is een nieuwe grote acquisitie voor de EB Trans Groep, die 3900 werknemers en een wagenpark van 2500 voertuigen in 14 landen telt. In België heeft EB Trans twee dochterondernemingen: Denis-Buxant in Aarlen (60 voertuigen) en LB Transport in Viersel (10 voertuigen).

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo