Abraham Transport heeft plannen voor 2021

Transports Abraham (Andenne) heeft het bijzondere jaar 2020 vrij goed doorstaan. De onderneming is vooral actief in de voedingsindustrie en heeft geprofiteerd van een sector die nooit heeft stilgestaan. Het resultaat: een stijging van de verkoop, een nieuw magazijn en projecten voor 2021.

Francis Abraham, directeur van het bedrijf, beschrijft zijn jaar 2020: “Na een periode van stress aan het begin van de pandemie waren we gerustgesteld door het feit dat we actief waren in een sector die niet werd getroffen: de voedingssector. We hebben zelfs een toename van 20% van deze activiteit vastgesteld. Tot onze klanten behoren ook leveranciers aan doe-het-zelfzaken en tuincentra, winkels die ook voor de anderen werden heropend. Al met al hebben we dus een goed jaar gehad. ”

Het bedrijf heeft ook een nieuw magazijn in gebruik genomen: “Wij hebben een nieuwe opslaghal van 4.000 m2 in gebruik genomen, waardoor onze totale opslagoppervlakte nu 10.000 m2 bedraagt. De ene helft van de eerste hal is gereserveerd voor voorraadbeheer voor één klant en de andere helft voor voedingsmiddelen. In de nieuwe hal zullen levensmiddelen en andere niet-gevaarlijke producten worden ondergebracht. Deze ontwikkeling was voor ons ook aanleiding om een nieuw WMS-systeem te implementeren. Tenslotte hebben wij een terrein van 7.000 m2 aangekocht aan de oevers van de Maas voor toekomstige overslagactiviteiten. Wij hopen dat deze activiteit voor het eind van het jaar van start zal gaan”, aldus F. Abraham.

Wat het wagenpark betreft, is er ook iets nieuws: “Ons wagenpark telt 48 voertuigen en wij mobiliseren regelmatig 5 tractionairs. Onze bestemmingen zijn het nationale grondgebied – meer en meer -, Frankrijk, en tot op zekere hoogte Nederland en Duitsland. Wij hebben in 2021 zes nieuwe Volvo FH 460 trekkers gekocht en binnen een maand zullen er nog eens vier aankomen. De vloot bestaat ook uit 90 opmleggers,” voegt Abraham eraan toe.

Het bedrijf heeft ook al zijn chauffeurs uitgerust met nieuwe smartphones. Abraham legt uit: “De smartphones hebben een applicatie die het mogelijk maakt de voertuigen in real time te volgen. Als alles goed gaat, worden de door de toepassing geregistreerde gegevens rechtstreeks doorgestuurd naar de factureringsmodule, wat onze administratieve taken aanzienlijk vermindert. Zoals u ziet, is 2020 een druk jaar geweest, en 2021 zou net zo moeten zijn. ”

Het omzetcijfer bedroeg 8 miljoen euro in 2020, een stijging van Er zij ook op gewezen dat de drie zonen van Francis actief zijn in het bedrijf: Thomas voor de planning, Mathieu voor het voorraadbeheer en zijn tweelingbroer François voor de facturering en het wagenparkbeheer.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo