ECS gebruikt ThermoLite-zonnepanelen op zijn koelopleggers

ECS heeft zijn 76 nieuwe koelopleggers uitgerust met ThermoLite-zonnepanelen van Thermo King. De vervoerder uit Zeebrugge verwacht 1.000 liter brandstof per trailer per jaar te besparen.

Voordat ECS een verbintenis aanging, heeft het bedrijf een zes maanden durende praktijktest uitgevoerd op vier trailers en op vier verschillende routes door Europa. Met het Thermo King TracKing-systeem konden het oplaadniveau van de accu en het brandstofverbruik op afstand worden gecontroleerd. ECS vergeleek de resultaten met de prestaties van vier andere koelinstallaties in zijn vloot, op vergelijkbare routes maar zonder zonnepanelen. Deze proef bewees dat het installeren van ThermoLite™-zonnepanelen tot 1.000 liter brandstof per jaar per oplegger bespaart. Op alle 76 opleggers zal de installatie van de zonnepanelen de CO2-uitstoot over een periode van 10 jaar met wel 2.000 ton verminderen.

Volgens Thermo King verhoogt het ThermoLite-systeem ook de levensduur van de batterij en helpt het de onderhoudsintervallen van de koelunit zelf te verlengen, aangezien het aantal uren dat de motor draait, wordt verminderd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo