ECS wint de Truck ICT Award

ECS gaat in 2021 naar huis met de Truck ICT Award voor zijn project rond Robotic Process Automation (RPA). Het volgt daarmee Aernouts Logistics Support op, dat in 2020 won.

Bij Robotic Process Automation worden repetitieve administratieve handelingen geautomatiseerd door software-robots, waardoor ECS één FTE kon uitsparen. Het bedrijf koos voor de software van TeRoCo. Om de medewerkers maximaal in het project te betrekken, werd de eerste bot ‘Adèle’ gedoopt, met een geboortekaartje en doopsuiker. Een tweede RPA-project, met de toepasselijke naam ‘Boris’, zorgt in het kader van de Brexit voor het monitoren van een kritische EDI-verbinding.

De jury ziet in RPA-toepassingen een duidelijke toekomsttrend. Het project bij ECS 2XL toont aan dat dit zowel vanuit kostenbesparingsstandpunt als het inzetten van personeel voor taken met meer toegevoegde waarde interessant is voor de logistieke sector. Daarmee draagt RPA zowel iets bij op het vlak van efficiëntie als op het vlak van Human Resources. Een toepassing waarmee we in de toekomst met zekerheid veel meer over zullen horen!

Het klassement

  • ECS (Zeebrugge)
  • Deny Logistics (Rekkem)
  • Wybo (Poperinge)

 

Met de steun van

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo