Gilbert De Clercq zet ecocombis op LNG in

Transportbedrijf Gilbert De Clercq blijft haar vloot te verjongen en te vergroenen door de aankoop van vier nieuwe trekkers op LNG. In dit kader werd er bijkomend geïnvesteerd in speciale trailers zodat er kortelings vier ecocombis op LNG kunnen ingezet worden.

Deze keer werd er geopteerd voor t<ee Scania- en twee Iveco-trekkers. “Door de verdere vervanging van diesel voertuigen door LNG voertuigen kunnen we onze CO2 uitstoot tot 20% reduceren. Met de levering van deze voertuigen en de spoedig geplande levering van nog extra LNG voertuigen zal de Gilbert De Clercq vloot voor 25% uit LNG aangedreven trekkers bestaan. Er wordt momenteel gekeken om in de toekomst de overstap te maken naar bio LNG om zo nog verdere CO2 reductie te kunnen doorvoeren”, aldus CEO Filip De Clercq.

De geleverde voertuigen zijn technisch aangepast zodat ze ingezet kunnen worden om als ecocombi met een treingewicht van 60 ton te rijden. “Zo kunnen we een CO2 reductie tot 40% realiseren ten opzichte van conventionele voertuigen aangedreven op diesel. We zijn overtuigd dat beide technologieën de ecologische voetprint van onze operaties verder zullen verlagen. Gezien de problematiek rond de opleiding van de LZV chauffeurs, rekenen we op een snelle uitrol van deze opleidingen in Vlaanderen.  Dit zou de verdere uitrol van Belgische LZV voertuigen kunnen bespoedigen”, aldus De Clercq nog.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo