Hakka verwerft belang in DigiTrans

Hakka, bekend van zijn digitaal platform voor containervervoer in Antwerpen, heeft een participatie genomen in DigiTrans, een spin-off van de Universiteit Antwerpen en imec die planning- en data-analysetools ontwikkelt met behulp van Artificial Intelligence.

De gecombineerde expertise van de twee bedrijven moet hen in staat stellen verder vooruit te kijken: DigiTrans zal nieuwe markten kunnen aanboren en Hakka zal AI-algoritmen kunnen gebruiken om de kwaliteit van zijn diensten te verhogen.

Concreet zullen de AI-oplossingen van DigiTrans in een eerste fase worden geïntegreerd in de reeds door Hakka aangeboden diensten. DigiTrans heeft bijvoorbeeld een toepassing ontwikkeld met de naam Data Entry Assistant (DEA), waarmee gegevens met betrekking tot een vervoersopdracht kunnen worden gestructureerd. Dit algoritme kan worden aangesloten op elke ongestructureerde gegevensbron om deze gegevens op orde te brengen en leesbaar te maken voor een TMS, ERP of WMS. Het is dan ook een perfecte match voor het Hakka algoritme dat zoekt naar overeenkomsten tussen vraag en aanbod in containervervoer. Het DEA maakt het mogelijk de invoer van nieuwe gegevens te versnellen, iets wat vervoerders soms niet graag doen omdat het te veel tijd kost.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo