Jacobs Logistics opent kantoor op Liege Airport Business Park

Na de ondertekening van een contract met de West-Vlaamse luchtvrachtmaatschappij CoastAir in december, opent de Limburgse onderneming Jacobs Logistics een kantoor in het Liege Airport Business Park. Een nieuwe niche voor de in Tongeren gevestigde transporteur.

Raf Jacobs, manager van het bedrijf, legt uit: “Deze ontwikkeling van onze activiteiten stelt ons in staat 24 uur per dag een dienst aan te bieden en flexibel in te spelen op alle vragen van de klanten van de luchthaven. Vanuit Tongeren zullen 7 dagen per week pendeldiensten rijden tussen het magazijn en de omliggende luchthavens. Hiervoor is een vaste pool van chauffeurs opgezet en wij zijn altijd op zoek naar betrouwbare medewerkers. Bovendien komen steeds meer e-commerce-goederen aan op de luchthaven van Luik en worden deze geladen in traditionele huifvoertuigen die vervolgens vertrekken naar verschillende bestemmingen in Duitsland. Wij organiseren momenteel 10 dagelijkse afvaarten naar deze bestemmingen. ”

Deze activiteiten die verband houden met de luchthaven verrijken het aanbod van de onderneming, maar maken deel uit van het specifieke vervoer met aangepast materieel dat een van haar specialiteiten is. Voor deze nieuwe activiteit heeft de onderneming haar vloot reeds verrijkt met de eerste 5 mega boxopleggers met een beweegbare vloer en een binnenhoogte van 3,02 m voor het vervoer van PMC-pallets.

CoastAir van haar kant organiseert het vrachtvervoer voor verschillende luchtvaartmaatschappijen, met name vanaf de luchthaven van Luik, en doet voortaan een beroep op Jacobs Logistics voor het transport en de opslag in het kader van deze activiteit. De onderneming huurt hiervoor 8.000 m2 magazijnruimte en 400 m2 kantoorruimte van Jacobs.

“Flexibel en concurrerend”

Jacobs Logistics is de afgelopen jaren blijven groeien door de toenemende vraag van diverse klanten. Raf Jacobs: “We reageren snel en proberen flexibel te zijn naar de klant toe, terwijl we een concurrerende prijs hanteren. Dit jaar zullen nieuwe investeringen worden gedaan in rollend materieel – trekkers en opleggers – en in onze infrastructuur op het bedrijventerrein Tongeren-Oost. ”

Jacobs Logistics voert het vervoer uit met huifvoertuigen, speciale voertuigen (met meenneemheftruck, speciale semi’s, trekkers voor intern vervoer tussen vestigingen) en voertuigen voor bulktransport. Het bedrijf heeft ook 4 terreinen op het industrieterrein Tongeren-Oost met een totale oppervlakte van 10 ha. Een opslagruimte van 20.000 m2 maakt logistieke activiteiten met toegevoegde waarde mogelijk. Het park beschikt over meer dan 80 trekkers en 130 opleggers voor een personeelsbestand van ongeveer 100 personen. In 2009 werd de “Jacobs Academy” opgericht om opleidingen te verzorgen voor de eigen chauffeurs en die van andere bedrijven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo