Ford Transit Connect en Custom MS-RT: Bestelwagens met een duivelse look [Advertorial]

Wanneer je denkt aan het ombouwen van lichte bedrijfsvoertuigen, dan denk je het over het algemeen aan de inrichting van de laadruimte, het optimaliseren van de functionaliteit of de toename van het laadvermogen. Veel minder vaak is er sprake van aandacht voor de looks. Nochtans kunnen ook lichte bedrijfsvoertuigen een leukere uitstraling of een sportievere look krijgen. Veel sportiever zelfs. Dat bewijzen de Transit Connect en Custom, en de Ranger pick-up, die Ford in handen gaf van autodesign-specialist MS-RT, de officiële preparateur van de Ford rallywagens.

MS-RT is een “Qualified Vehicle Modifier” onder de vleugels van M-Sport, partner van Ford in de autosport. En daarmee is de toon gezet. Beroep doen op MS-RT om lichte bedrijfsvoertuigen een nieuwe look aan te meten, perfect voor wie zich wil onderscheiden van de massa. De “gespierde” Ford Transit Connect en Custom die onder handen werden genomen door MS-RT bieden een resoluut sportieve stijl, geïnspireerd door de Fiesta WRC, terwijl ze toch hun volledige functionaliteit en robuustheid behouden.

Indrukwekkende versies

Concreet vertaalt zich dat in een pallet opties en opvallende kleuren afkomstig van het Ford SVO aanbod (speciale voertuigen). De grille werd hertekend, net zoals het koetswerk dat nu agressievere luchtinlaten integreert, mistlampen en een diffuser geïnspireerd door competitievoertuigen. Ook op het programma: bredere wielkasten om de nieuwe 18-duim antracietkleurige lichtmetalen OZ Racing velgen te herbergen, een spoiler achteraan, een dubbele uitlaat voor de Custom en een vierdubbele uitlaat voor de Connect. Optionele stickers maken het bovendien mogelijk het voertuig verder te personaliseren. MS-RT heeft ook het interieur aangepakt met zetels bekleed in met de hand genaaid Nappaleder en suède, gekoppeld aan een stuurwiel met carbon inzetstukken, alsook dashboardelementen en hoogpolig tapijt met het MS-RT logo. De gebruiker krijgt ook een SYNC 3 multimediasysteem van Ford ter beschikking met touchscreen en een ingebouwde modem voor FordPass Connect, een achteruitrijcamera en bi-xenon koplampen.

De Transit Custom wordt aangedreven door de nieuwste generatie van de Ford EcoBlue 2.0 l diesel met 185 pk en een koppel van 415 Nm, gecombineerd met een automatische versnellingsbak met 6 verhoudingen. De Transit Connect van zijn kant krijgt een EcoBlue 1.5 l diesel van 120 pk en een koppel van 270 Nm gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een automaat met 8 verhoudingen.

Deze competitielook is verkrijgbaar op alle bestelwagenversies van de Transit Connect en Custom, en op de variant met dubbele cabine van die laatste. Ze zijn sinds september 2020 beschikbaar bij een aantal Ford Transit Centers.

 


Ook een gespierde versie van de Ford Ranger
Na de Ford Transit Custom en Connect zal ook de Ford Ranger binnenkort voorgesteld worden in een gespierdere versie. Ook hier nam MS-RT de meest verkochte pick-up in Europa onder handen. Hij is gebaseerd op de Ranger Wildtrak waarmee hij zijn rijkelijke uitrusting deelt, het laadvermogen van één ton en de Double Cab cabines. Ook de aanpassingen van deze variant verwijzen naar de competitie: een grille in carbon met honinggraatstructuur en geïntegreerde mistlampen, lichtgewicht 20-duim OZ Racing velgen, bredere wielkasten, zijschorten, MS-RT badges, etc. Het interieur bleef niet achter met een kwaliteitslederen bekleding voorzien van contrasterende stiksels, sfeerverlichting, verwarmde zetels, het SYNC 3 navigatie- en connectiviteitssysteem van Ford en een achteruitrijcamera.

Om het beest aan te drijven koos Ford voor een bi-turbo EcoBlue 2.0 liter motor met 213 pk en 500 Nm en een automatische versnellingsbak met 10 verhoudingen.

De Ranger MS-RT zal bij de Ford concessiehouders in de Belux verkrijgbaar zijn vanaf de zomer van 2021.

De Ford Ranger MS-RT is indrukwekkender dan ooit tevoren.


Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo