Volkswagen Commercial Vehicles in de running voor autonoom rijden

Volkswagen Commercial Vehicles zal dit jaar een reeks tests starten met een ID-Buzz met autonoom rijden. Volkswagen wil al in 2025 zelfrijdende lichte bedrijfsvoertuigen op de markt brengen.

Christian Senger, hoofd Autonomous Driving, legt uit: “Dit jaar voeren we voor het eerst praktijktests uit met het Argo AI-systeem voor autonoom rijden dat in een ID-Buzz is geïnstalleerd. Het is de bedoeling een autonoom rij- en poolingconcept te ontwikkelen dat vergelijkbaar is met wat MOIA vandaag aanbiedt. Tegen het midden van dit decennium zullen onze klanten zich in bepaalde steden door autonome voertuigen kunnen laten rijden”.
Argo AI is een bedrijf gespecialiseerd in software voor autonoom rijden. In het kader van hun industriële overeenkomsten hebben Ford Motor Company en Volkswagen Bedrijfswagens in gelijke mate in het bedrijf geïnvesteerd. Tegelijkertijd investeert Volkswagen aanzienlijke bedragen (we hebben het over miljarden dollars) in projecten die door de Car.Software organisatie worden ontwikkeld op het gebied van niveau 4 geautomatiseerde systemen die worden toegepast op personenauto’s.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo