Iveco Daily krijgt revolutionaire ophanging

Profiterend van de overgang naar de Euro 6-D Final en Euro VI-E normen, heeft Iveco de Daily opnieuw verbeterd op een aantal punten: motoren, connectiviteit, maar vooral een nogal verbluffende luchtvering. Dit alles gaat gepaard met een lichte esthetische update.

Mechanisch gezien krijgt de Daily een volledig herziene versie van de 2,3-liter FA1-motor die een vermogen van 116 tot 156 pk en tot 15% meer koppel biedt in combinatie met een nieuwe handgeschakelde 6-traps versnellingsbak. Volgens Iveco levert dit een brandstofbesparing tot 6% op en worden de olieverversingsintervallen verlengd tot 350.000 km, omdat Iveco nu dezelfde koppeling kan gebruiken bij de F1A als bij de 3-liter F1C. Deze laatste is ook aangepast aan de nieuwe normen tegen vervuiling en wint twee pk aan maximumvermogen.

Ophanging Air-Pro

De belangrijkste nieuwigheid van de nieuwe Daily is echter de Air-Pro-vering, die als optie verkrijgbaar zal zijn naast de traditionele mechanische ophanging. We hebben het over een nogal revolutionaire luchtvering. Het systeem maakt gebruik van een module met de naam Continuous Damping Control (CDC) die rekening houdt met het totale gewicht op de grond en reageert op verstoringen van de weg door de druk op elke schokdemper aan te passen met een latentietijd van slechts 10 milliseconden. Volgens Iveco wordt ook de rolhoek in bochten met 30% verminderd. Met het Air-Pro-systeem kan de bestuurder ook het veergedrag regelen: hij kan kiezen tussen een Soft- (voorrang voor comfort), Load- (voorrang voor weggedrag en rolbeheersing) of Auto-modus. Ten slotte kan dankzij de Air-Pro-vering de chassishoogte in minder dan 10 seconden worden aangepast wanneer het voertuig stilstaat. Dit zal bijzonder van pas komen bij laad- en losoperaties, vooral omdat de uitlijning met de gebruikelijke laadkaaien kan worden onthouden.

Alexa stem assistent

De nieuwe Daily profiteert ook van een nieuwe functie die zich zal uitstrekken tot het hele Iveco-assortiment, aangezien deze tegelijkertijd wordt geïntroduceerd op de S-Way: Iveco Driver Pal, een stemassistent op basis van Amazon Alexa verrijkt met Iveco-specifieke functies. Enerzijds is het mogelijk spraakbedieningsfuncties te gebruiken zoals het controleren van de gezondheid van het voertuig, het beheren van het navigatiesysteem, het vragen om assistentie en het inwinnen van advies over de rijstijl. Iveco Driver Pal vergemakkelijkt ook de toegang tot de Iveco On-connect diensten. Bovendien brengt Iveco Driver Pal de chauffeur in contact met een community van aangesloten chauffeurs (MyCommunity-functie) om advies uit te wisselen, hulp te vragen, te communiceren over files… allemaal met behulp van een automatische vertaler.

Ten slotte is de nieuwe Daily uitgerust met nieuwe stoelen, waarvan de belangrijkste elementen zijn vervaardigd van een vormgeheugenmateriaal.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo