De Iveco S-Way krijgt een spraakassistent en twee nieuwe motoren

Twee jaar na zijn presentatie profiteert de Iveco S-Way al van een eerste technische upgrade. In het bijzonder is er een nieuwe achteras, twee nieuwe motoren en de Iveco Driver Pal spraakassistent.

De technische vernieuwingen gaan niet samen met een esthetische evolutie, vooral omdat de S-Way nog steeds is uitgerust met traditionele spiegels en niet met camera’s. De Cursor 13-motor is opgewaardeerd tot de Euro VI-E-norm, waardoor hij twee vermogensniveaus (490 en 530 pk) heeft gekregen. Net als de Cursor 11 heeft ook de Cursor 13 een hogere compressieverhouding en een nieuwe verbrandingsstrategie. De belangrijkste vernieuwing is echter de nieuwe achteras met enkele reductie die uitsluitend met de 13-liter motor kan worden gecombineerd. Met langere overbrengingsverhoudingen (tot 2,31:1) en standaardprofielbanden zal deze as naar verwachting nog meer brandstof besparen over lange afstanden en maakt hij van het nieuwe S-Way 490 het voertuig waarop Iveco het meest vertrouwt in het internationale transport.

Alexa spraakassistent

De S-Way krijgt ook de Iveco Driver Pal, een spraakassistent op basis van een Amazon Alexa-systeem, verrijkt met Iveco-specifieke functies. Het apparaat is bevestigd aan het verlengde van de A-stijl, boven de deur. Enerzijds kunnen spraakbedieningsfuncties worden gebruikt zoals het controleren van de gezondheid van het voertuig, het beheren van het navigatiesysteem, het vragen om assistentie en het inwinnen van advies over de rijstijl. Iveco Driver Pal vergemakkelijkt ook de toegang tot de Iveco On-connect diensten. Bovendien brengt Iveco Driver Pal de chauffeur in contact met een gemeenschap van aangesloten bestuurders (MyCommunity-functie) om advies uit te wisselen, hulp te vragen, te communiceren over files… allemaal met behulp van een automatische vertaler. In de S-Way kan de chauffeur met het Iveco Driver Pal ook het infotainmentsysteem en het navigatiesysteem bedienen.

Bij een ongeval of pech kan de bestuurder met de Iveco Driver Pal ook de hulpdienst Iveco Top Care activeren: de dichtstbijzijnde garage kan het probleem zo snel mogelijk oplossen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo