Transport Verbeken versterkt ecologische aanpak met eigen windturbine

Transport Verbeken neemt al een aantal jaren maatregelen om zijn milieu-impact te beperken. Het meest recente initiatief is de bouw van een windturbine van 2,2 MW op de site van Dendermonde. Dit zal de CO2-uitstoot van het bedrijf verder verminderen.

In 2016 kreeg Transport Verbeken het Lean & Green label, de start van een verregaande vergroening van het bedrijf, zoals directeur Jo Verbeken uitlegt: “Vijf jaar geleden hebben we ons met het Lean & Green label gecommitteerd om onze C02-uitstoot in vijf jaar tijd met 20% te verminderen. We hebben dit gedaan. Dus hebben we nu het Lean & Green 1 Star label. Om dit te bereiken, hebben wij 800 zonnepanelen geïnstalleerd en wij kunnen dit aantal nog verhogen. Voorts zijn wij bezig met de elektrificatie van ons wagenpark van lichte voertuigen en loopt er momenteel een proefproject voor waterterugwinning en -zuivering voor onze tankreinigingsactiviteiten. Ten slotte zijn we net begonnen met de bouw van een windturbine van 2,2 MW, die in november van dit jaar operationeel zal zijn. Zij zal in eerste instantie een derde van ons energieverbruik voor zijn rekening nemen, met een mogelijke optimalisering tot 50%. We besloten deze windturbine te bouwen omdat ons energieverbruik vrij hoog is, vooral voor de tankcontainers in opslag. In een paar jaar tijd hebben we onze CO2-uitstoot al met 29% verminderd en deze windturbine zal onze ecologische voetafdruk nog verder verbeteren.”

Transport Verbeken is gespecialiseerd in het vervoer van tankwagens voor levensmiddelen. De onderneming exploiteert een zeer specifieke vloot van tankers, tankcontainers en containerchassis. De vloot bestaat uit ongeveer 100 vrachtwagens. Het bedrijf is ook actief in de opslag van vloeibare levensmiddelen en beschikt over een eigen wasstraat en garage voor vrachtwagens.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo