DHL Supply Chain investeert in APR’s van Locus Robotics

DHL Supply Chain, een divisie van Deutsche Post DHL Group, heeft een raamovereenkomst aangekondigd om de samenwerking met Locus Robotics uit te breiden. Het contract logistics-bedrijf wil tegen 2022 wereldwijd tot 2.000 Assisted Picking Robots (APR) inzetten, en wordt zo de grootste klant ter wereld van Locus Robotics.

De Assisted Picking-Robots zullen vooral worden gebruikt in magazijnen voor e-commerce en consumentengoederen om te helpen bij het verzamelen en aanvullen van de voorraad. Dit kan de efficiëntie verhogen en de leveringsprocessen versnellen. Deze verregaande implementatie is een nieuwe stap in de digitaliseringsstrategie van DHL Supply Chain. Assisted picking robots helpen de tijd te verminderen die in magazijnen wordt besteed aan orderverzamelen met handkarren, waardoor de fysieke inspanning afneemt en de efficiëntie toeneemt. De te verzamelen goederen worden op een display getoond en de robots berekenen telkens de optimale route door de magazijnen. Ze zijn ook zeer eenvoudig te bedienen en kunnen snel in het bestaande systeemlandschap worden geïntegreerd via de DHL Supply Chain’s Robotics Hub.

De technologie is een optimale oplossing in tijden van piekactiviteiten, aangezien extra robots snel en zonder veel moeite in de bestaande vloot kunnen worden geïntegreerd om de orderverzamelcapaciteit uit te breiden. Geen overbodige luxe, blijkt uit de e-commerce boom van het coronajaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo