Vier nieuwe deelnemers en twee Lean & Green ‘sterren’ in Wallonië

Logistics in Wallonia is verheugd dat vier nieuwe Waalse bedrijven het Lean & Green label hebben gekregen en twee Belgische bedrijven een Lean & Green Star hebben gekregen.

Sinds 2014 is Logistics in Wallonia erin geslaagd om 47 bedrijven en/of organisaties te laten deelnemen aan het Lean & Green programma, waaronder 14 bedrijven in 2020 (B&B Logistik, Transport Bodson, Coopervision, Deliver-e, H&M, Henrotte, Interworks Trans, Jost Group, New TRM, de stad Ottignies LLN, Point Chaud, Proximus, de stad Tournai en bio). Dertig van hen hebben het label verkregen, dat een actieplan valideert dat hen in staat stelt in vijf jaar ten minste 20% CO2 te besparen ten opzichte van een referentiejaar en op voorwaarde dat de doelstelling ten minste 50% van de emissies bestrijkt. In 2020 was dit het geval voor Alcyon, Avient, Transport Bodson, Dehottay, Ecofrost, Interworks, Poncelet Signalisation en SCTR.

Als de doelstelling van 20% daadwerkelijk wordt gehaald, krijgt het bedrijf een Lean & Green Star. In 2020 hebben drie ondernemingen (Bidfood, SCTR en Vervoir) dit bereikt. De onderneming kan een tweede ster krijgen, mits over een periode van drie jaar een extra vermindering met 10% wordt doorgevoerd en het toepassingsgebied tot 65% wordt uitgebreid. Garsou-Angenot heeft deze onderscheiding in 2020 gekregen.

De resultaten van de eerste zes maanden van 2021 zijn eveneens veelbelovend:

  • Zeven nieuwe bedrijven hebben zich aangemeld;
  • Vier bedrijven (Centre Hospitalier de Wallonie-Picarde, H&M, Coopervision en Proximus) hebben het label gekregen;
  • Transports Van Caudenberg – De Brouwer behaalde een eerste ster en
  • Proximus kreeg de tweede ster.

 

Voor Bernard Piette, gedelegeerd bestuurder van Logistics in Wallonia: “Dit toont aan in welke mate de spelers in de transport- en logistieksector bereid zijn zich in te zetten voor een duurzame aanpak. Het is ingewikkeld in een dergelijke concurrerende omgeving waar de druk op de prijzen constant is. Maar we kunnen er niet omheen dat transportgerelateerde emissies blijven stijgen. Logistics in Wallonia is dan ook vastbesloten om bedrijven te begeleiden die hun bijdrage willen leveren.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo