D’Ieteren Groep neemt belang van 40% van TVH Parts

D’Ieteren Groep neemt 40% in TVH Parts over van de familie Vanhalst en gaat een partnership aan met de familie Thermote om de ontwikkeling van het bedrijf op lange termijn te ondersteunen. De overeenkomst waardeert het bedrijf op een bedrijfswaarde van € 3.650 miljoen.

TVH Parts, met hoofdzetel in Waregem, werd meer dan 50 jaar geleden opgericht en is de wereldwijde, onafhankelijke leider geworden van aftermarket-onderdelen voor vorkliften, industriële, bouw- en landbouwmachines. Het heeft zijn aanbod en geografische aanwezigheid voortdurend uitgebreid en heeft vandaag 81 vestigingen in 26 landen op alle continenten, en verwerkt meer dan 17.000 bestellingen per dag dankzij zijn 4.500 medewerkers. Het bedrijf heeft in de loop der jaren een aanzienlijke hoeveelheid gegevens opgebouwd die samen met zijn uitzonderlijke logistieke capaciteiten, uitgebreide productportfolio en meerdere efficiënte e-commerceplatforms de kern vormen van zijn concurrentiepositie.

Volgens D’Ieteren ziet de investering in TVH Parts als “nieuwe pijler voor de groep – naast Belron, D’Ieteren Automotive, Moleskine en D’Ieteren Immo – het engagement om te investeren in bedrijven die toonaangevend zijn in hun sector, met lange termijn groeiperspectieven, en die beschikken over zeer competente managementteams met de ambitie om het verschil te maken, en die bedrijven te ondersteunen in hun ontwikkeling.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo