H.Essers neemt intrek in nieuwe hoofdzetel

Het project werd in 2018 aangekondigt en wordt nu realiteit: H.Essers nam op 19 juli zijn nieuwe hoofdzetel in gebruik. Die bevindt zich op de bestaande site in Genk Noord en biedt plaats aan 135 werknemers verdeeld over 4200 m² oppervlakte en zes verdiepingen.

“Het gebouw zelf werd ontwikkeld als toonbeeld van duurzaamheid, met onder meer groendaken, passieve koeling en hernieuwbare energie, en is helemaal klaar voor de toekomst. Ook het comfort en welzijn van de medewerkers staat centraal, dankzij gezonde ventilatie en een eigentijdse indeling van de werkvloer. Op die manier sluit het nieuwe gebouw naadloos aan bij de duurzame strategie van H.Essers”, aldus Salvatore Napolitano, Chief Procurement Officer H.Essers. Het gebouw valt ook op door de zwarte gevels en de hoge ramen die verwijzen naar het mijnverleden van de streek. De oude parkeerplaatsen hebben plaatsgemaakt voor een parkeertoren met groengevel: een duurzame oplossing in de hoogte, die minder ruimte inneemt. Ook op het gebied van energie werd er gekeken naar de meest duurzame oplossing: “We werken met lokaal opgewekte elektriciteit van onze eigen windmolens en zonnepanelen. Dankzij warmtepompen gebruiken we die energie optimaal in het gebouw. We recupereren regenwater en voorzien heel wat beplanting met onze groendaken, waarop we ook bijenkorven plaatsen. En we koelen passief, want dankzij zonwering en zonwerend glas beperken we de koelvraag van het gebouw”, aldus Napolitano

Momenteel is er plaats voor 135 medewerkers. “Maar dat kunnen we eenvoudig en zonder verbouwingen uitbreiden tot 185”, weet Salvatore Napolitano. Aan ambitie ontbreekt er bij de Limburgse logistieke dienstverlener dus niet.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo